Oman hevosen tietojen kirjaaminen ja lääkityskirjanpito

Oman hevosen tietojen kirjaaminen ja lääkityskirjanpito

Pitämällä tasaisesti kirjaa oman hevosen lääkinnästä, lämmöistä, sykkeistä ja erityisesti poikkeavuuksista saa merkittävää apua epänormaalissa tilanteessa ja tarvittaessa eläinlääkärin kanssa sairastumisen syitä etsiessä.

Pulssin ja digitaalipulssin etsiminen kannattaa aloittaa rauhallisesti terveellä hevosella ja tehdä siitä itselleen rutiinin, jolloin hätätilanteessa huomaa ja osaa reagoida poikkeavuuksiin. Rutiinit rauhoittavat ja tuovat turvaa hätätilanteessa, kun sinun ei tarvitse miettiä että osasitko tulkita oikein, mitata oikein ja mikä on mahdollisesti “normaali”.

Tarkista hevosesi päivittäin, vähintään viikottain. 

Tallikirjanpitoa voi tehdä monella eri tapaa. Etenkin isoilla talleilla, tai jos omistaa monta hevosta, on hyvä olla olemassa jonkinlainen kirjanpito, sillä vaikka itse tilanteessa tuntuisi että “kyllähän tämän muistaa”, mutta kuukauden kuluttua asiasta ei välttämättä ole enää muiston häivää jäljellä.

Hevosen tiedoille voi tehdä oman lomakkeen jota on helppo täyttää.

Muistathan että Maa- ja metsätalousministeriön asetus 21/14 säännökset lääkityskirjanpidosta koskee kaikkia hevosenomistajia. Jokaisen hevosen lääkityskirjanpito tulee säilyttää 5-vuotta. Lisää aiheesta täältä.

Jaa tämä

Virhe: 404

Etsimääsi sivua ei löydy. Se on voitu siirtää tai poistaa. Tarkista osoitteen oikeinkirjoitus tai palaa etusivulle.

Search
error: Sisällönsuojaus käytössä